Typ10

Speels en blind leren typen in een handomdraai!

Wat is Typ10?

Typ10 is een methode waarbij kinderen blindelings leren typen in amper tien lessen. Deze methode is speciaal ontwikkeld voor kinderen. Ook kinderen met fijnmotorische problemen, dyspraxie, dyslexie en andere moeilijkheden kunnen op deze unieke manier de typhandeling automatiseren.

Wat maakt Typ10 anders?

Tijdens het aanleren van deze methode leren de kinderen gebruik maken van verschillende kanalen: auditief, visueel, geheugen, … . Aan iedere letter wordt een bepaalde tekening gekoppeld. Kinderen leren vanuit hun voorstellingsvermogen de locatie van de letters op het toetsenbord. De nadruk ligt dus op het correct automatiseren en memoriseren van de letters en niet zozeer op het tempo. Het tempo verhoogt vanzelf na verloop van tijd, als je maar regelmatig blijft typen. We leggen de nadruk op wat de kinderen wel al kunnen en werken van daaruit verder op een positieve, motiverende en uitdagende manier.

Er is ook de mogelijkheid om een jaar lang online te oefenen via leuke spelletjes en aangepast oefenmateriaal. De lesgever kan dit blijven opvolgen.

Praktisch

  • Typ10 is geschikt voor leerlingen vanaf 9 jaar (derde leerjaar).
  • De kinderen moeten beschikken over een laptop met AZERTY-toetsenbord
  • De cursus wordt aangeboden in kleine groepjes van maximum 5.
  • De kinderen krijgen oefeningen mee om de les thuis te herhalen.

Interesse of nog vragen? Contacteer mij via telefoon, e-mail of het contactformulier.  

Logopedie Silke Carlé

T: +32 498 74 22 02
E: info@silkecarle.be