Gehoorbescherming

Harde geluiden veroorzaken gehoorbeschadiging. Als u gehoorbeschadiging oploopt door blootstelling aan lawaai, dan is deze gehoorbeschadiging definitief. Dit kan niet genezen worden. Het is dus zeer belangrijk om uw oren te beschermen tegen overmatig lawaai. 
Zowel volwassenen als kinderen kunnen bij mij terecht voor (op maat gemaakte) gehoorbescherming. 

Bij gehoorbescherming op maat geniet u van het meeste comfort en is er de mogelijkheid om een aangepaste geluidsfilter volgens uw noden te kiezen. Zowel slaapdoppen, zwemdoppen, industriële doppen, muziekdoppen als doppen tijdens schietsport of motorrijden zijn mogelijk.

MEP-2G Industrie (Variphone)

De MEP-2G Industrie is een gehoorbeschermer die wordt uitgerust met industriële filters, waarbij voornamelijk demping in de hoge tonen verwezenlijkt wordt. Deze gehoorbescherming is gericht op gebruik op de werkvloer en/of ander industrieel lawaai.
De filters zijn geïntegreerd in een module en dat maakt dat deze gemakkelijk verwisselbaar zijn en zo een optimaal gebruikscomfort garanderen.
In deze productcategorie kan je kiezen tussen 3 dempingswaarden: 19, 24 of 26 dB.
De oordoppen zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren. 

MEP-2G Music (Variphone)

De MEP-2G Music is de nieuwere generatie gehoorbescherming met vlakke demping. De vlakke demping zorgt voor het behoud van de klankkwaliteit.
De filters zijn geïntegreerd in een module en dat maakt dat deze makkelijk verwisselbaar zijn in combinatie met een optimaal gebruikscomfort.
Afhankelijk van de geluidsbelasting kan er gekozen worden uit 3 verschillende filterwaarden; namelijk 15, 19 en 22 dB demping.
De oordoppen zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren. 

MEP Musicians Earplug (Variphone)

Op maat gemaakte gehoorbescherming voor concertbezoekers en muzikanten. 

Voor diegene die op zoek is naar de perfecte muziekbeleving, gecombineerd met degelijke
gehoorbescherming, zijn er de ‘Musician Earplugs’. De vlakke demping laat toe muziek te beluisteren op een veiliger niveau. Het zijn op maat gemaakte oorstukjes, vervaardigd in zacht materiaal, waarbij men de keuze heeft tussen verschillende dempingsfilters (9, 15 of 25 dB).
Deze gehoorbescherming is verkrijgbaar in verschillende kleuren. 

MEP-2G Shooting (Variphone)

Passieve gehoorbeschermer voor de schietsport met verwisselbare filter.
Deze speciale Impact filters zorgen ervoor dat de oren goed beschermd worden bij impuls geluiden. De filters kunnen gemakkelijk gewisseld worden zodat deze gehoorbeschermers ook gebruikt kunnen worden als bescherming bij muziek of bij industrieel lawaai. Overmatige blootstelling aan impulsgeluid zoals ondermeer tijdens schietoefeningen (zowel beroepsmatig als vrijetijdsbesteding) kan leiden tot onomkeerbare gehoorschade. Adequate gehoorbescherming tijdens de schietsport kan deze beschadiging voorkomen. De MEP-2G Shooting is gebruiksvriendelijk en in verschillende kleuren leverbaar. 

V-Flex Moto (Variphone)

Bent u op zoek naar een kwalitatieve en duurzame gehoorbeschermer gecombineerd met een hoog comfort? Dan is de V-Flex wellicht de geschikte keuze! Deze gehoorbescherming biedt optimaal draagcomfort onder uw helm of op de werkvloer.

Deze op maat gemaakte gehoorbeschermer, vervaardigd uit een zacht silicone materiaal, laat zich kenmerken door zijn vormgeving en draagcomfort.
De V-Flex wordt uitgerust met een zeer doeltreffende filter, waarbij er keuze is uit meerdere filterwaardes (21, 22 en 27 dB).

MEP-2G Moto (Variphone)

Deze op maat gemaakte gehoorbescherming, vervaardigd uit een 70 Shore Siliconen materiaal, laat zich kenmerken door zijn vormgeving en draagcomfort onder de meeste helmen.  
Deze gehoorbescherming is verkrijgbaar in verschillende kleuren. 

Slaapdopjes

Voor iedereen die op zoek is naar een onverstoorde nachtrust.

Omwille van het draagcomfort en gemiddelde demping van 27dB bezorgen deze oorstukjes u een onverstoorde nachtrust. Deze op maat gemaakte, zachte oorstukjes zorgen ervoor dat burenlawaai, het geluid van een snurkende partner,… verleden tijd zijn.

Zwemdopjes

De op maat gemaakte pasvorm van deze zwemdopjes zorgt voor een waterdichte afsluiting en blokkeert al het binnenkomende water. Het zijn op maat gemaakte oorstukjes met een hardheid van 35 shore siliconen materiaal. Dankzij het drijfbaar karakter van dit soort materiaal is het zeer bruikbaar in de watersport.  

EDZ Kidz

Deze gehoorbeschermers zijn volledig aanpasbaar en hierdoor perfect geschikt voor baby’s tot adolescentie (6 maanden tot 16 jaar). Met een gewicht van slechts 190 gr zijn deze gehoorbeschermers licht maar wel stevig. Ze kunnen opgevouwen worden waardoor ze makkelijk mee te nemen zijn. Ze kunnen gebruikt worden in verscheidene omgevingen zoals concerten, autoraces, sportevenementen, vuurwerkspektakels. 

Alpine Muffy

Deze oorkappen voor kinderen bieden een demping van 25 dB.
Ze zijn zeer comfortabel door de zachte hoofdband. Ze zijn verstelbaar waardoor ze jaren kunnen meegaan. De oorkappen zijn inklapbaar, je kan ze dus makkelijk opbergen en meenemen. 
Deze gehoorbescherming is te verkrijgen in 4 verschillende kleuren.

Hoorcentrum Silke Carlé

Opwijksesteenweg 17, 9310 Moorsel

T: +32 498 74 22 02
E: info@silkecarle.be