Werkwijze hoorcentrum

Hoortest & advies

Gratis en vrijblijvend neem ik een hoortest met eventuele spraakaudiometrie af. Ook de Cosi-vragenlijst zal afgenomen worden om na te gaan welke problemen u ervaart en in welke hoorsituaties u zich meestal bevindt. Hierop baseer ik mijn advies omtrent al dan niet aanpassen met een hoortoestel. U krijgt een duidelijk overzicht over de mogelijkheden die ik u kan bieden.

Advies neus-keel-oorarts

Indien u een vrijblijvende proef met hoortoestellen wenst te proberen, is een afspraak bij de neus-keel-oorarts essentieel. De arts gaat na of het gehoorprobleem op een andere manier kan aangepakt worden. Een hoortoestel wordt pas uitgeprobeerd indien een medische ingreep geen hulp kan bieden. In dit geval geeft de neus-keel-oorarts een voorschrift waarmee u kosteloos een proefperiode kunt doorlopen. Dit voorschrift blijft 6 maand geldig.

Proefperiode

In alle rust en eenvoud help ik u op weg met uw hoortoestellen. Zowel het inbrengen, vervangen van de batterij of het opladen en het onderhoud komen aan bod.

De hoortoestellen worden uitgetest in uw leefwereld. Tussentijds plannen wij de nodige afspraken om de toestellen beter af te stellen volgens uw wensen en behoeften.
Indien u wenst kan u een vergelijking maken tussen twee of drie hoortoestellen. We evalueren de doeltreffendheid van de verschillende apparaten.
De proefperiode duurt minimum 14 dagen en net zolang tot u, al dan niet, tevreden bent.

Eindcontrole

Indien u tevreden bent met uw apparaat/apparaten en deze wil aankopen, nemen we een spraakaudiometrie af om na te gaan of we voldoende verbetering hebben bereikt met de toestellen.
Het is eveneens mogelijk om de proefperiode stop te zetten indien het apparaat niet aan uw wensen en behoeften voldoet.

Bij aankoop van een hoortoestel heeft u een garantie van 3 jaar. U heeft u de mogelijkheid om een servicecontract van 5 jaar af te sluiten. Dit om hoge herstellingskosten te vermijden na 3 jaar.

Controle oorarts

Indien u tevreden bent, maken wij een verslag voor de neus-keel-oorarts op. Een laatste afspraak is noodzakelijk om de terugbetaling te kunnen verzekeren. De arts controleert eveneens of het hoortoestel geen medische complicaties met zich mee heeft gebracht.

Aanvraag mutualiteit

Ik regel de terugbetaling via uw mutualiteit, hier hoeft u zelf niets voor te doen.

Factuur

U betaalt enkel het remgeld na akkoord van uw mutualiteit.

Follow-up

Elke drie tot zes maanden moet u terugkomen om het apparaat te laten nakijken en indien nodig te laten bijregelen. Deze opvolging is helemaal gratis wanneer u de hoortoestellen bij ons hebt aangekocht.

Hoorcentrum Silke Carlé

Opwijksesteenweg 17, 9310 Moorsel

T: +32 498 74 22 02
E: info@silkecarle.be